Новини

Одна з найбільших поліклінік Чернівців отримала нове обладнання: що будуть лікувати

Міська полікілінка №1 придбала дороговартісне обладнання і тепер надаватиме пацієнтам нові медичні послуги.

Про це повідомляє управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради.

Міська поліклініка №1 розпочала виконувати гастровідеоскопію на новому сучасному обладнанні. А незабаром готуються також впроваджувати і колоноскопію. Медичний заклад за кошти, отримані від НСЗУ, придбав відеоендоскоп DEFINA EPK-3000. Маючи направлення від сімейного лікаря, тут можна пройти обстеження абсолютно безкоштовно.

“Досі ми працювали на адаптованому фібровідеоскопі. А тепер маємо сучасний апарат, що забезпечує бездоганну якість зображенні і, відповідно, дозволяє виявити будь-яку патологію та епітеліальні зміни. Завдяки зміні фільтрів світла, є можливість краще деталізувати слизову оболонку, зокрема, і вчасно діагностувати передракові зміни”, – розповідає Ольга Курявенко, хірург-ендоскопіст міської поліклініки №1.

Вартість нового обладнання – 2,5 млн. грн. Ці кошти поліклініка заробила самостійно завдяки послугам, що фінансуються НСЗУ.

Разом із відеоскопом придбали електрохірургічний блок.

“Під час колоноскопії ми будемо забирати аденоми і проводити профілактику колоректального раку на ранніх етапах. Це все робиться амбулаторно і не потребує госпіталізації”, – зазначає Ольга Курявенко.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.