Новини

Ніяких домовленостей немає: Верещук прокоментувала заяви РФ про гуманітарні коридори з “Азовсталі”

Україна намагається залучити ООН для порятунку цивільних жителів.

Про це повідомила віцепрем’єрка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

“Сьогодні російська сторона вчергове заявила про існування коридору для виходу цивільних осіб з “Азовсталі”. Цьому можна було б вірити, якби росіяни багато разів до того не зривали гуманітарні коридори. Я знаю, що говорю, бо за дорученням Президента особисто веду такі переговори та займаюся організацію гуманітарних коридорів. Важливо розуміти, що гуманітарний коридор відкривається за домовленості двох сторін. Коридор, анонсований в односторонньому порядку, не забезпечує безпеку, і тому, власне, і не є гуманітарним коридором”, – наголосила Верещук.

Міністерка додала, що українська влада звернулися до Генерального секретаря ООН Антоніу Гуттереша з проханням виступити ініціатором і гарантом гуманітарного коридору з “Азовсталі” для цивільних осіб.

“Зокрема, ми просимо, щоб у гуманітарній колоні були присутні представники ООН і Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Сподіваємося на результативність переговорів Генерального секретаря ООН з російськими представниками”, – сказала Верещук.

Раніше міноборони держави-окупантки заявили, що нібито дозволили гуманітарний коридор з “Азовсталі”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.