Новини

Філігранна робота. Гуменюк розповіла про новий удар по Чонгарському мосту

Українські воїни продовжують проводити філігранну роботу й руйнувати логістику ворога на лівому березі Херсонської області.

Про це розповіла керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

Як розповіла Гуменюк, робота воїнів спрямована на руйнування планів ворога, а не руйнування інфраструктури. Пошкодження таким об’єктам, як Чонгарський міст, завдаються для того, щоб знизити їх пропускну активність. Водночас в майбутньому вони також знадобляться й нашим військовим.

“Тому робота проведена філігранно, точно, влучно, і зараз окупанти знову вишукують нові шляхи в об’їзд для того, щоб постачати своїм військам боєприпаси, техніку і поповнення. На лівому березі ворог суттєво відчуває нестачу снарядів і техніки в зв’язку з нашою бойовою роботою”, – додала Гуменюк.

Збройні сили встановлюють вогневий контроль над всіма транспортно-логістичними маршрутами ворога й єдине, що може їх стримувати – наявність цивільного населення, яке росіяни використовують, чергуючи автівки з цивільними.

“Це бентежить цивільних, оскільки, намагаючись виїхати з Криму, не маючи можливості використати Кримський міст, вони намагаються об’їхати материковою частиною і потрапляють в заручники цієї військової техніки”, – пояснила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь”.

Удар по Чонгарському мосту

Вчора, 29 липня, колаборант Володимир Сальдо про нібито відбиття української атаки на залізницю в Чонгарі. Пізніше він визнав, що залізниця отримала пошкодженні, однак їх нібито усунули. Тим часом Telegram-канали почали повідомляти про кілометрові затори на виїзд з Криму через Чонгар та публікували відповідні фото.

Через деякий час Управління стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача ЗСУ підтвердило удар по мосту в Чонгарі, який сполучає материкову територію України з окупованим Кримом.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.