Новини

«Жоден кліщ не постраждав»: чернівчани – про обробку парків від комах, після якої пішов дощ

Злива, яка пройшла вчора та сьогодні, 10-11 червня, у Чернівцях, могла звести нанівець зусилля, прикладені комунальниками під час обробки міських парків від кліщів.

Це у соцмережах зауважують чернівчани, пише molbuk.ua

“Все, вже можна йти в парки. Літній дощик все змив. Жоден кліщ не постраждав”, – кепкує депутат міськради Олексій Каспрук.

У місцевих пабліках розгорнулася справжня дискусія щодо ефективності такої обробки:

“Треба повторити за кошти платників податків”,

“А навіщо прогноз погоди дивитись?”

“Хто міг знати,що дощ буде? Та й грошей на це не так багато пішло”,

“Погоду можна було глянути в інтернеті, але то таке”,

“А то нічого, що обробка була 8 і 9, а дощ випав 10 вечором? Між обробкою і дощем пройшло 24 години”

“Це не проблема на даний час, так як до складу отрути від паразитів може додаватися приліпатель. Спеціальна речовина, яка не змивається”,

“Не знаю щодо погоди, але обробка дійсно запізно, кліщі більш активні вже на початку травня”,

“Пам’ятаєте анонс обробки від кліщів в парках на ці кілька днів? Ой, як несподівано, але саме зараз пішов дощ і все змиє, звівши ефективність обробки до кількох відсотків. Обробка від кліщів, або акарицидна обробка, повинна бути планована відповідно до погодних умов, щоб оптимізувати ефективність. Багато акарицидів потребують сухої погоди для ефективного використання. Дощ може змити хімічні речовини з листя, знизивши ефективність обробки. Якщо прогноз обіцяє дощ на наступний день після обробки, це може бути не найкращим часом для такої процедури.

Також важливо врахувати життєвий цикл кліщів. Найкраще планувати обробку так, щоб вона співпадала з активними періодами кліщів – зазвичай це весна та осінь. Що ж, перевіримо на “власній шкурі” як там буде по кліщам після дощів. Але поки що ми мали за весну кілька десятків хворих на Лайма та бо зна скільки укусів без наслідків тільки на Буковині”, – пише один із користувачів у тг-каналі ХЧ.

Як відомо, 8 червня у Чернівцях обробляли від кліщів територію двох парків: Жовтневого та імені Шевченка. Обробку здійснили акарицидною отрутою, вона не становить небезпеки для людини.

Також повідомлялося, що за на Буковині різко зросла кількість хворих через укуси кліщів.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.