Новини

Захисник із Чернівців розповів, як українська мова врятувала військовому життя на фронті

Фото з фб-сторінки Максима Голуба

Військовий із Чернівців Максим Голуб переконаний, що необхідно всім вивчати українську мову. Він розповів, що сам під час служби у війську з 2014 по 2016 роки розмовляв виключно російською. Та потім усвідомив, що так не має бути.

Про свій досвід Максим Голуб розповів на сторінці у Facebook, передає molbuk.ua

“Для всіх, хто вважає, що українська мова не на часі. Я не вивчав її у школі, завдяки чому не складав іспити ні в СПТУ, ні в ЧНУ, ні в КНТУ українською. У 2014-му добровільно пішов захищати Україну, прослужив 20 місяців ( добробат та ЗСУ). Розмовляв виключно російською! У 2016 мене переклинило – чому я розмовляю мовою ворога? Мене переключило, всі ржали з моєї української. З 2016 року я розмовляю виключно українською!” – наголосив військовий.

Максим Голуб також розповів, як українська мова врятувала життя одному з військових на фронті.

“Всередині квітня 2022 року, коли ми облаштовували спостережний пункт біля Олександрівки, о 5 ранку мене підняли зі словами “на нас хтось їде”. Я взяв людину на приціл (ПНВ) та побачив червону стрічку на руці. Патрон у патроннику. Приготувався… Але тут людина починає розмовляти українською! І тільки завдяки українській мові він залишився живим!” – написав М. Голуб.

Захисник закликав усіх розмовляти українською – нехай не ідеально, проте намагатися. Адже мова справді рятує життя.

Читайте також: Носіть із собою документи: буковинцям нагадали правила військовозобов’язаних

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.