Новини

Названо найгірший продукт для здоров’я мозку: що ви ніколи не повинні їсти

Коли справа доходить до захисту здоров’я вашого мозку, існує кілька способів забезпечити його, і не секрет, що дієта є одним із них. За словами фахівців, один продукт вам взагалі слід уникати, щоб захистити свій мозок, пише журнал Parade.

Експерти стверджують, що особливо шкідливі для мозку та для здоров’я у цілому ультраоброблені й сильно підсолоджені продукти.

При цьому доктор медичних наук, лікар в області гастроентерології Супрія Рао назвала один конкретний продукт, який ви ніколи не повинні їсти, якщо дійсно хочете захистити здоров’я свого мозку. За її словами, найгіршою їжею для нього (і для загального стану здоров’я) є бекон, як і інші оброблені м’ясні продукти у цілому, але він особливо шкідливий.

“Всесвітня організація охорони здоров’я класифікує перероблене м’ясо як канцероген класу 1. Це по суті означає, що існує достатньо доказів того, що оброблене м’ясо може викликати рак”, – зазначила фахівець.

Щобільше, бекон не тільки обробляється, але й часто підсолоджується.

“Цільна їжа, рослинна дієта та зменшення кількості ультраоброблених продуктів, які ви їсте, допомагають нашому тілу та мозку функціонувати на високому рівні… Коли ви їсте тонну оброблених продуктів, відбувається навпаки. Ці продукти викликають запалення, яке може пошкодити кровоносні судини, що забезпечують мозок кров’ю, необхідною для оптимального функціонування”, – додала доктор.

При цьому вона також акцентувала на тому, що здоров’я кишечника впливає на все: від ваги до настрою, від стану імунної системи до когнітивних здібностей.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.