Новини

«А на Маланку не заражались?»: чернівчани здивовані рішенням влади відмінити освячення води у центрі міста

Чернівчани висловлюють здивування через рішення міської влади скасувати традиційне освячення води на Водохреще на площі Пресвятої Марії в центрі Чернівців.

Нагадаємо, у ратуші це пояснили стрімким зростанням захворюваності на коронавірус та виявленням випадків штаму “Омікрон” у регіоні.

У своїх численних коментарях користувачі соцмереж висловлюють подив через це рішення. Мовляв, чому ж тоді не скасовували проведення масштабного фестивалю “Маланка-фест”, який відбувся у вихідні у центрі міста.

Ось що пишуть чернівчани з цього приводу у соцмережах:

“Основне, що Маланку-Фест провели, а тепер все, Водохреща то не важливо, адже з нього грошей не заробиш. Ось так все і занепадає. Шкода”.

“Та що ви кажете, а Маланка-фест ? Дістали страх ?”.

“Вже нема наказу зверху, щоб у Чернівцях на новорічні свята не було червоної зони? Все? Свята пройшли? Задовбали!”.

“А Маланку святкувати традиційно? Ганьба такій владі, сором і позор на всю Україну”.

Чернівецький журналіст Петро Кобевко у своєму телеграм-каналі висловив думку, що “чернівецька влада виступає проти української церкви”.

“Але саме у той же час дозволяє Маланку-фест, де десятки тисяч людей вже заразилися коронавірусом”, – додав він.

Висловився з цього приводу і колишній міський голова Чернівців Олексій Каспрук. Він іронізує, що у Чернівцях зробили “протипандемічне “відкриття”:

“У міській владі вважають, що коронавірус має вибіркову здатність розповсюджуватися під час різних свят та місць їх проведення. Десяток всечесних отців і дві сотні парафіян християнських конфесій міста на площі Святої Марії під час освячення води сприяють розповсюдженню Омікрона… А тисячі учасників та глядачів Маланки, мабуть, здатні відлякувати від міста всі віруси…”, – написав Каспрук.

Депутат міськради зауважив, що досвід, що чим більше буде місць освячення води, тим менше буде скупчення людей під час цього обряду, до уваги ніхто не взяв.

“А воду чернівчани святили і святити будуть! Традиції зміцнюють нашу віру”, – написав Олексій Каспрук.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.