Новини

У Нацгвардії пояснили цілі мобілізації та “Гвардії наступу”

Планова мобілізація і створення добровольчих бригад “Гвардії наступу” покликані в першу чергу сформувати резерви, штурмові підрозділи та забезпечити можливість ротації військових для виконання завдань щодо оборони держави.

Про це повідомив речник Нацгвардії полковник Руслан Музичук в ефірі національного телемарафону, пише Українська правда.

“Говорячи про мобілізацію (яка триває планово з часу повномасштабного вторгнення –ред.), ми кажемо, що має збільшуватись в першу чергу і чисельність Збройних сил, НГУ, інших військових формувань. Тим більше, ми бачимо, яка ситуація зараз на лінії фронту, які завдання у нас мають бути. Ми не повинні забувати, що маємо створювати резерви, є також військовослужбовці, які знаходяться на лінії фронту вже місяцями, і мають бути замінені. Тому і мобілізація і комплектування цих штурмових бригад виконують одну задачу – спрямовану на безпеку країни, на нашу перемогу”, – каже Руслан Музичук.

Окрім того, що ворог не полишає намірів вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, він активізувався також на Лиманському та Куп’янському напрямках (за словами Музичука, лише минулої доби 40 населених пунктів потрапили в зону вогневого впливу там).

Зростаючі втрати окупантів свідчать, що ворог активно використовує передусім живу силу, перекидає резерви та підрозділи з інших напрямків. Сили ж оборони України мужньо відбивають спроби штурму та напади, однак також потребують посилення і ротації, аби забезпечити виконання завдань по лінії фронту й на кордоні.

Стосовно формування штурмових бригад МВС “Гвардії наступу”, Музичук відзначив досить високу активність подання заявок на вступ: з 2 лютого було подано вже понад 9 тисяч анкет. Більша частина з них – на вступ до лав добровольчих підрозділів саме Нацгвардії.

Як записатися у “Гвардію Наступу” у Чернівецькій області:

Заповнюй анкету на сайті https://storm.mvs.gov.ua або в одному із ЦНАПів області:
ЦНАП Чернівецької міської ради: м.Чернівці, вул. Героїв Майдану, 7.
ЦНАП Кельменецької селищної ради: смт.Кельменці, пл. Центральна, 2
ЦНАП Вижницької міської ради: м.Вижниця, вул.Грушевського, 35.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.