Новини

У сусіда не вимикають світло: як у «Чернівціобленерго» реагують на подібні скарги

Найчастіша скарга у кол-цент “Чернівціобленерго”, що у сусідніх будинках не вимикають світло. Вимкнути такі будинки не завжди є технічно можливо.

Про це розповів директор із розвитку “Чернівціобленерго” Павло Світайло.

“У колцентр люди скаржаться щодня на своїх сусідів, у яких світло є. Через скарги ми нікого не відключаємо. Є такі об’єкти, які неможливо від’єднати від загальної лінії живлення. Тому їхнім мешканцям, можна сказати, пощастило”, – каже Павло Світайло.

Також енергетик спростував міф, що можуть не відключати електрику, якщо заплатити гроші чи за гроші під’єднатися до іншої лінії.

“Якби таке було можливо, тоді б усі сусіди вже про це сигналізували на всю околицю. За графіками погодинних відключень таке неможливо. Щодо підведення нових ліній, то ми виконуємо послугу з приєднання (стандартного чи нестандартного), коли за визначеною процедурою і згідно з дотриманням чинного законодавства у воєнний час можемо приєднати нового споживача за кошторисом виконаних робіт. Тоді споживач купує лічильник, оплачує послугу приєднання та укладає договір з обленерго – така послуга входить до переліку послуг, які надають усі обленерго, відповідно до ліцензійних умов”, – каже Павло Світайло.

У “Чернівціобленерго” вкотре пояснили, що не відключають будинки, які під’єднані до лінії з об’єктами життєзабезпечення і про жодні вулиці “не забувають”.

“Немає такого, щоб якісь адреси “забули” внести у графіки. Вимикаємо не конкретні об’єкти чи будинки, а відключаємо лінію електропередачі. Ми багато разів пояснювали, що не потрапляють під відключення об’єкти життєзабезпечення та разом з ними будинки, які під’єднані до цієї лінії. Проте там, де була можливість зробити реконфігурацію лінії, ми здійснили перепідключення деяких об’єктів, щоб надалі була змога відключати всю лінію за графіком погодинних відключень”, – пояснив Павло Світайло.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.