Новини

Зміни у сортуванні смітті: чернівчанам можуть зменшити тариф

У Чернівцях з 1 березня почнуть сортувати сміття у три контейнери. Якщо чернівчани будуть це правильно робити, то можуть зменшити тариф на вивезення сміття.

Про це на засідання виконкому розповіла в.о. начальника департаменту транспорту та інших комунальних питань Людмила Свирида, пише molbuk.ua.

“Спробували першу методику (коли сміття сортували у два контейнери – авт.) і виявили, що вона є не до кінця доопрацьованою. Тому хочемо встановити додаткові контейнери для полімерів”, – зазначила Людмила Свирида.

У законі про відходи зазначається, якщо мешканці сортують сміття, їм повинні виключити з тарифу захоронення цих відходів. У Чернівецькій міській раді теж будуть розглядати це питання.

“За першою схемою не можна було вирахувати, яку частину мешканці відсортували, щоб зменшити тариф, тому було прийнято рішення запровадити третю схему, де буде чітко визначено, скільки будемо збирати полімерів. На ту частину мешканцям буде зменшено вартість”, – пояснила Людмила Свирида.

У міській раді зазначили, що з 1 березня будуть встановлені контейнери. Фірми, які вивозять сміття, почнуть вивозити полімери і очікується, що у квітні зможуть у платіжках зменшити вартість.

Два підприємств, які вивозять сміття з Чернівців – ТОВ “МАКС КЛІН СІТІ” та ТОВ “Укрвторресурси-Буковина” – запровадять сортування на три контейнери.

Перший контейнер з написом “Вторинна сировина” буде призначений для збирання відходів як вторинної сировини, окрім органічної складової побутових відходів.

Другий контейнер з написом “Органічні відходи” призначений для збирання решти змішаних відходів, у тому числі органічної складової побутових відходів.

Третій контейнер – це сітчастий контейнер для ПЕТ-пляшок з написом “Полімери” для збирання полімерних відходів як вторинної сировини.

Нагадаємо, що у Чернівцях хочуть сортувати пет-пляшки почнуть в окремі контейнери.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.