Новини

Ні грошей, ні дров: на Буковині шахрай ошукав жінку на 10 тис. грн

Поліцейські застерігають буковинців від шахрайських схем з продажу твердого палива.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

До правоохоронців звернулася жителька Дністровського району та повідомила, що її ошукав невідомий зловмисник. Дізнавачі поліції за вказаним фактом проводять досудове розслідування.

Заявниця розповіла поліцейським, що хотіла придбати дрова. Жінка знайшла оголошення у соціальній мережі та зв’язалася з нібито продавцем. Невідомий у телефонній розмові наполягав на повній оплаті, аби товар доїхав до покупця швидко і законно. Однак, після переказу грошових коштів зв’язок з псевдопродавцем обірвався. Потерпіла втратила майже 10 тисяч гривень.

Дізнавачі поліції за вказаним фактом розпочали кримінальне провадження, передбачене частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та встановлюють осіб, причетних до вчинення даного злочину.

Поліцейські нагадують: офіційно реалізовують деревину лісові та мисливські господарства, на сайті яких є уся необхідна інформація. Не варто спокушатися на дешевшу ціну у різних соцмережах, адже саме так шахраї найчастіше шукають своїх жертв.

Оплачуйте товар тільки після доставки. Не здійснюйте платіжних операції за вказівками невідомих та не переходьте за сумнівними посиланнями для оплати від продавців.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.