Новини

Оглянув сховища у школах і садках: що міністр Шкарлет робив на Буковині

На Буковину з робочим візитом завітав Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Він, зокрема, ознайомився з особливостями надання освітніх послуг у нашому краї в умовах воєнного стану.

Про це повідомляє Чернівецька обласна військова адміністрація.

Разом із начальником Чернівецької ОВА Русланом Запаранюком Міністр відвідав 5 навчальних закладів області. Серед них – Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей, в якому за кошти з обласного бюджету (1 млн 070 грн) облаштували нове укриття. Сховища також оглянули у закладі дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу № 54 “Зернятко”, Вищому професійному училищі №3.

“Безпека дітей – понад усе. За таким принципом спільно з освітянами, батьківською спільнотою і загалом громадами області ми працювали над облаштуванням укриттів. Робили все для того, аби заклади освіти стали територією безпеки”, – зазначив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

Під час робочого візиту Сергій Шкарлет також ознайомився із впровадженням результатів Всеукраїнського експериментального майданчику з проблеми “Формування багатомовності школярів: прогресивні європейські ідеї в українському контексті” у Боянівському ліцеї “Лідер”. Крім того, Міністр побував у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича і Чернівецькому юридичному інституті НУ “ОЮА”.

Безпекову ситуацію у навчальних закладах краю обговорили на нараді під головуванням Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета. У ній взяли участь фахівці Департаменту освіти та науки ЧОВА, представники ДСНС та Нацполіції у Чернівецькій області.

“Оглянувши освітні заклади Буковини, хочу відзначити, що у Вас є чому повчитись у напрямку організації безпечного освітнього процесу. Ваш досвід заслуговує на поширення в інших регіонах”, – сказав Сергій Шкарлет.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.