Новини

У військкоматі Чернівців нагадали, що чоловіки мають носити із собою військові квитки і надавати їх на перевірку

Наголошуємо, військовозобов’язаним громадянам, віком від 18 до 60 років, на час дії воєнного стану потрібно постійно мати при собі документи, що посвідчують особу і військово-облікові документи та на вимогу надавати їх для перевірки уповноваженим особам спільних патрулів.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецького обласного ТЦК та СП.

Військовозобов’язаний чоловік повинен звернутись до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, незалежно від того, чи отримав повістку, щоб уточнити військово-облікові дані.

Військовозобов’язані чоловіки, які прибули в Чернівецьку область для проживання з інших регіонів, повинні невідкладно звернутись до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, щоб стати на військовий облік.

Серед військовозобов’язаних, як буковинців, так і внутрішньо переміщених чоловіків є чимало тих, хто порушує вимоги законодавства про військову службу та військовий обов’язок.

Військовослужбовцям ТЦК та СП доводиться проводити додаткові заходи з оповіщення, зокрема і в громадських місцях, та особисто нагадувати таким особам про їх обов’язок.

За порушення правил військового обліку та ухилення від призову передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Ухилянтам під час мобілізації загрожує покарання терміном до 5 років позбавлення волі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.