Новини

У Чернівцях при церкві створили інститут сім’ї: чому будуть навчати

У Чернівецькій єпархії засновано Єпархіальний Інститут душпастирства поружжя, сім’ї та родини “Надія Безнадійних”.

Про це повідомляє Чернівецька єпархія УГКЦ.

Новостворений Єпархіальний інститут душпастирства родини покликаний допомогти збудувати, зміцнити, підтримати тих, хто прагне творити добрі християнські сім’ї на євангельських цінностях. Директором інституту призначили Ярину Лазарук.

Пані Ярина у своєму слові представила напрямки діяльності Інституту родини: передподружні приготування, зустрічі та супровід подруж, формаційний простір.

Будуть проводити курси підготування до шлюбу, залучаючи фахівців, що поділяють християнські цінності: священиків, психологів, медиків та інших фахівців.

На курсах викладатимуться такі теми, як богослов’я сім’ї, церковне право щодо шлюбу, природнє планування вагітності, психологія відносин та сімейний бюджет.

Другий напрямок Інституту – “Сімейні зустрічі”. Зустрічі відбуватимуться у другу та четверту п’ятницю місяця, з 16:00 до 19:00. Це можливість поспілкуватися з духівником, психологом або подискутувати на цікаву сімейну тему, а модератором дискусій будуть сімейні пари з парафії.

Усі заняття і зустрічі Єпархіального Інституту родини проводитимуться у Парафіяльному катехитичному центрі св. ап. Петра на вул. Руська 28.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.