Новини

У Чернівецькій області медики успішно провели складну операцію пацієнту, якого вдарили у серце ножем

У Чернівецькій області медики Кельменецької багатопрофільної лікарні провели унікальну операцію чоловікові, який потрапив до медзакладу з проникаючим ножовим пораненням серця.

Про це повідомляється на сайті департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА.

Зазначається, що до лікарні доправили 36-річного чоловіка із важким ножовим пораненням.

“У момент поступлення постраждалий був у стані клінічної смерті та завдяки професійним діям анестезіолога-реаніматолога Дениса Москалюка його вдалося повернути до життя. Зважаючи на вкрай складний випадок, потрібна була допомога фахівців обласного рівня. Адже пацієнту необхідно було невідкладно зашити розтяті тканини серця, а такого досвіду наші хірурги дотепер не мали”, – повідомив директор лікарні Олександр Доготар.

Керівник лікарні зателефонував директору департаменту охорони здоров’я ОДА Олегу Чорному. Їм вдалося оперативно вирішити проблему: реанімобілем обласного центру екстреної допомоги скерували до Кельменців головного торакального хірурга області Василя Яцківа, у практиці якого вже були подібні випадки.

Як повідомляється на сайті департаменту, о 16.05 пацієнт поступив до лікарні, а о 17.30 його вже почали оперувати.

“За браком часу не мав ані змоги взяти з собою інших лікарів обласного рівня, ні підібрати необхідний інструментарій, тому оперував тим, що був у районній лікарні, а асистували мені тамтешні колеги: хірурги Федір Гудима та Марія Коваль і анестезіологи Денис Москалюк та Андрій Яремчук. Вони виявилися дуже фаховими. Тому було враження, ніби проводжу операцію разом із навченими всього лікарями свого відділення”, – повідомив Василь Яцків.

За інформацією департаменту, складна операція тривала дві години. Кілька днів після операції пацієнт перебував у реанімації, а наразі він переведений у хірургічне відділення, звідки незабаром повернеться до звичного життя.

Раніше повідомлялося, що 36-річний житель Кельменців із колото-різаною раною грудей потрапив до реанімації після застілля. Поліцейські встановлюють причетних осіб до нанесення тяжких тілесних ушкоджень чоловіку.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.