Новини

Сміття, але «не таке»: куди і як чернівчанам вивозити опале листя

Листя, гілки скидати до сміттєвих контейнерів заборонено. Не можна складати опале листя і на прибудинкових територіях. Куди ж їх подіти?

Про це йдеться у публікації ” ” від 24 листопада, пише molbuk.ua

“Просимо не допускати утворення складування листя, гілля на контейнерних майданчиках. Рекомендуємо замовляти транспорт для утилізації опалого листя, а мешканцям приватного сектору забудови – облаштовувати компостні ями. У результаті господарі отримують компост — багате гумусом добриво, – повідомили в управлінні благоустрою.

У комунальному підприємстві “Містосервіс” зазначають, що прибирають та вивозять опале листя з прибудинкових територій біля тих будинків, які обслуговують. Якщо такого договору немає, то послугу можуть надати платно.

“Хочемо звернутися до мешканців, які прибирають листя та гілля біля своїх будинків, і вам немає кому його вивезти, – наше підприємство може надати таку послугу на договірних умовах”, – кажуть у “Містосервісі”.

Також можна замовити контейнер у “Укрвторресурси-Буковина”. Підприємство обслуговує Першотравневий та Садгірський райони й вивозить сміття. Проте можуть платно надати причеп до 10 кубів для вивезення листя.

“У нас є така послуга, як надання причепа. Ми ставимо, ви завантажуєте відходи, телефонуєте, ми приїжджаємо і забираємо. Це коштує 3100 гривень на один раз, тобто максимум на два-три дні”, – розповіли на підприємстві.

Офіційно:

Віталій Назаров, начальник інспекції з благоустрою:

Опале листя викидати в контейнери для сміття заборонено, згідно з Правилами благоустрою міста. У тариф, які сплачують мешканці, входять ТПВ, будівельні та великогабаритні відходи. Листя не підпадає під великогабаритне, тверде та будівельне сміття.

Якщо листя знаходиться, наприклад, у приватному секторі, де не прибирають управлінські компанії, там мешканці прибирають свої двори самотужки.

Щодо центру міста, то тротуари та прилоткову частину прибирають ті компанії, які мають це робити згідно з договором. Ті ж, що надають послуги з утримання будинків – “Містосервіс”, “Єврокомундбуд” та інші – вивозять листя з дворів тракторами.

Якщо довкола контейнерів накидане листя – це прибере або надавач послуг із утримання будинків, або компанія, яка виграла тендер на прибирання тротуарів та прилоткової частини дороги.

Куди звертатися, щоби замовити платну послугу з вивезення листя:

Містосервіс:

(0372) 53-30-85 або 063-827-55-06 або звертайтеся на чат-бот “Містосервіс” у вайбері та телеграмі. Вартість вивезення листя (без завантаження) один куб – 419,5 грн (два великорозмірні мішки).

“Укрвторресурси-Буковина”:

050- 638-44-43; 098- 638-44-43

Вартість “човника” – 3100 грн

Які штрафи за викидання у контейнери та довкола листя:

від 340 до 1360 грн на громадян;
від 850 до 1700 грн на посадових осіб, підприємців.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.