Новини

У Чернівцях шукатимуть кошти на закупівлю генераторів для шкіл

У Чернівцях шукатимуть кошти на закупівлю електрогенераторів для закладів освіти міста, а також проведення електротехнічних робіт в укриттях шкіл та дитсадків.

Відповідне протокольне доручення сформував на сесії Чернівецької міськради сьогодні, 24 листопада, депутат від фракції “Пропозиція” Олексій Каспрук, пише molbuk.ua

Він запропонував фінуправлінню разом із управлінням освіти знайти і передбачити кошти на закупівлю генераторів та виконання електротехнічних робіт у закладах освіти, а відтак підготувати проєкт рішення на засідання позачергової сесії.

Депутати більшістю голосів – 27 “за” – підтримали це протокольне доручення.

Зокрема, під час обговорення одного з проєктів рішень, що стосуються сфери освіти, Олексій Каспрук поцікавився в очільниці управління освіти міськради Ірини Ткачук, яка наразі ситуація з придбанням електрогенераторів для шкіл.

“Ми спілкувалися з фондом “Милосердя”, до них звернулися представники благодійного фонду з Польщі, які також є і виробниками генераторів. Вони розглядають можливість співфінансування у випадку передачі для нас генераторів. Наразі ведуться перемовини щодо того, яку частину вимагають від міста у співфінансуванні”, – відповіла Ткачук.

На що Каспрук запропонував усе ж поспішити з вирішенням цього питання.

“Це добре, що є благодійники, які передають або співфінансують закупівлю генераторів. Але йдеться про безпеку наших дітей, і таким чином ми можемо дотягнути ці питання до весни.

На робочій групі ми з працівниками управління освіти проговорювали, що немає коштів ані на генератори, ані на виконання відповідних електротехнічних робіт для того, щоб укриття – цокольні та підвальні приміщення – мали хоча би елементарні заживлення на випадок вимкнення світла.

Тому прошу сформувати протокольне доручення – фінуправлінню разом із управлінням освіти разом знайти і передбачити кошти на закупівлю генераторів та виконання електротехнічних робіт у закладах освіти і винести готовий проєкт рішення на засідання позачергової сесії. Тут немає куди тягнути, кінець року”, – сказав депутат.

Пропозицію Каспрука підтримали.

Раніше повідомлялося, що на залізничному вокзалі у Чернівцях працюватиме генератор.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.