Новини

Відключення світла на Буковині: в обленерго розповіли, коли будуть графіки обмежень

На Буковині наразі діють екстрені відключення електроенергії.

Про це свідчить інформація на сайті Чернівціобленерго, пише molbuk.ua

Зокрема, якщо зайти в розділ “інформація про відключення”, то там розгортається повідомлення про те, що “запроваджені
екстрені відключенекстня по Чернівецькій області”.

“Ворог знову атакує об’єкти енергетичної інфраструктури України, вже є пошкодження об’єктів у сусідніх з Буковиною областях.
За командою регіонального диспетчерського центру НЕК Укренерго на Буковині знову запроваджуются екстрені відключення. Чернівецька область несе навантаження 90 МВт, це 30% від потреби краю.

Графіки погодинних відключень тимчасово не діють. Враховуючи обсяги попередніх руйнувань, наступні декілька днів будуть важкими. Просимо з розумінням ставитися до таких відключень, які будуть запроваджуватися за крайньою необхідністю. Зробіть запаси води, теплого одягу, альтернативних джерел енергії”, – йдеться у повідомленні Чернівціобленерго.

Відтак буковинці мусять змиритися з тим, що можуть в будь-який момент залишитися без світла.

У пресцентрі Чернівціобленерго теж не мають точної інформації щодо того, якою буде ситуація надалі та коли з’являться графіки погодинних відключень.

“Поки змін нема. Можливо, щось буде зрозуміло зранку”, – зазначили у пресцентрі.

Раніше в обленерго повідомляли, що сьогодні, 24 листопада, Чернівецька область обмежена на навантаження 83 МВт, а це становить 26% від потреби краю. Фактично зараз заживлені лише об’єкти критичної інфраструктури.

Надвечір 24 листопада диспетчерський центр Укренерго прогнозує зменшення дефіциту в системі. Тож очікуємо, що ситуація з електропостачанням споживачів області за кілька годин покращиться.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.