Новини

Буковинці отримали гранти від “єРобота”: які бізнес-ідеї перемогли

В рамках урядової програми “єРобота” схвалили дев’ять бізнес-ідей, які подали впродовж 17 по 30 жовтня підприємці з Буковини.

Про це повідомляє Чернівецький обласний центр зайнятості.

Таким чином на Буковині будуть реалізовані нові ідеї у бізнесі.

Більшість переможців цього етапу планують створення та розвиток власної справи на Вижниччині. Зокрема, у селі Руська заплановане відкриття цеху, що спеціалізуватиметься на виробництві вареників та пельменів. У селі Мариничі заплановане розширення бізнесу по заготівлі грибів, у смт. Берегомет – відкриття мініпекарні з випічки трьох видів бездріжджового хліба та відкриття магазину побутової техніки та господарських товарів у с. Мигово.

Підприємці мають намір розширити асортимент продукції та займатися збіркою міжкімнатних дверей, також планується розширення асортименту товарів у продуктовому магазині, буде відкрито виробництво похоронних атрибутів, зокрема – надмогильних конструкцій.

У Чернівцях запрацює новий вид послуг – доставка бургерів (картопля по домашньому, картопля фрі, сирні кульки), а у м.Сторожинець відкриється центр перевірки зору та торгова точка “Оптика”.

“За грантові кошти буде закуплене обладнання, устаткування та сировина для розвитку і розширення діючого бізнесу. Це дозволить розпочати власну справу та збільшити виробничі потужності, що дасть можливість створити нові робочі місця”, – каже директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

З початку дії урядової програми “єРобота”, на Буковині схвалення отримали 60 бізнес-ідей, будуть створені 132 робочих місця. Загальна сума грантових коштів складає понад 14 млн грн.

Прийом заявок на отримання мікрогрантів триває, заяви приймаються до 12 грудня 2022 року на Порталі Дія.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.