Новини

ДБР підтвердило обшуки в енергокомпанії VS Energy, до якої належить “Чернівціобленерго”

ДБР провело обшуки в енергокомпанії VS Energy.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці ДБР.

Працівники Державного бюро розслідувань спільно зі співробітниками Служби безпеки України та прокурорами Офісу Генерального прокурора провели обшуки в енергетичній компанії VS Energy, яка володіє низкою обленерго.

У ході досудового розслідування ДБР перевіряє інформацію щодо причетності високопосадовців та депутатів російської федерації до вчинення злочинів на території України. Зокрема, й через прямий чи опосередкований контроль над підприємствами критичної енергетичної інфраструктури України.

В Офісі Генерального прокурора зазначили, що за даними слідства, до числа керівників та організаторів злочинного угруповання входять громадяни РФ, включені у санкційний список відповідно до рішень РНБОУ. Також вони перебувають під санкціями ЄС та США. Серед них – колишній віце-спікер Ради РФ-власник футбольного клубу ЦСКА, колишній віце-спікер Держдуми Росії, а також представник криміналітету РФ, так званий “злодій у законі”.

Злочинна організація через групу компаній “VS Energy” консолідувала частину об’єктів енергетичної критичної інфраструктури в Житомирській, Херсонській, Кіровоградській, Чернівецькій, Рівненській областях та м.Києві.
3 метою забезпечення контролю та приховування незаконно одержаних активів, організатори створили складну структуру власності із залученням третіх осіб та родичів у якості номінальних керівників підприємств. А фізичні особи – громадяни України контролювали незаконно набуті активи.

Нагадаємо, 11 листопада 2022 року Печерський районний суд міста Києва арештував частки у стратегічних українських підприємствах та цінні папери, кінцевими власниками яких можуть бути особи підконтрольні високопосадовцям та депутатам російської федерації.

Зокрема, йдеться про частки в статутних капіталах: АТ “Житомиробленерго” (95,54%), АТ “Херсонобленерго” (99,99%), ПрАТ “Кіровоградобленерго” (72,9%), АТ “Чернівціобленерго” (96,78%) та АТ “Рівнеобленерго” (93,24%). Цими частками в різних пропорціях володіють ТОВ “ВС Груп Менеджмент” та нідерландські “ВС Енерджі Інтернешнл Н.В.” і Washington Holdings B.V., які об’єднанні в групу VS Energy.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.