Новини

Вдвічі більші, ніж попередніми роками: буковинці мають рекордні борги за розподіл газу

На Буковині борги за розподіл газу сягають 110 мільйонів гривень. З них 30 мільйонів – це борги теплокомуненерго, а 80 мільйонів гривень – борги населення.

Про це molbuk.ua розповів голова правління “Чернівцігаз” Віктор Горда.

“Борги є рекордними, адже вони вдвічі більші, ніж ми мали попередніми роками. Частково це пов’язано із тими непорозуміннями, які були через зміни постачальника газу на Буковині. Це на два місяці вибило усіх споживачів із графіку розрахунків. Багато хто не розумів, кому і за що потрібно сплачувати. Але наголошую, що за розподіл газу буковинці сплачують “Чернівцігазу” і перехід від постачальника до іншого постачальника не скасовує плати за розподіл газу”, – сказав Віктор Горда.

Газовики наголошують, що заборона стягувати комунальні борги на період воєнного стану не є приводом не сплачувати за надані послуги.

“На період воєнного стану заборонили стягування боргів за комунальні послуги. І люди чомусь вирішили, що їм не потрібно платити. А йдеться виключно про те, що після рішення суду не можна стягнути ці кошти у примусовому порядку. Але щойно закінчаться військові дії, доведеться розрахуватися із усіма боргами. Тому людям необхідно не накопичувати заборгованість і сплачувати за надану послугу вчасно, щомісяця до 20 числа. Сума однакова, тому можна навіть не очікувати на надходження рахунку”, – зазначив Віктор Горда.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.