Новини

Абонементна плата за паркування у Чернівцях: як це буде працювати

За наявності вуличного абонемента день паркування у Чернівцях коштуватиме 17 гривень.

Про це повідомляють у Чернівецькій міській раді.

У Чернівцях запровадять абонементи на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів, які надаються МіськШЕП, тобто переважно на паркувальних локаціях у центрі міста.

“Після офіційної публікації рішення й отримання оператором паркоматів і додатку рішення відразу буде впроваджено функціонал. Це від кількох робочих днів до тижня”, – каже директор департаменту інфраструктури та благоустрою Григорій ПРОХОРЕНКО.

Абонементи незабаром вже можна буде оплатити через застосунок CarP, який використовують під час оплати за паркування. Пізніше хочеуть запровадити таку можливість ще й через паркомат за допомогою готівки чи через QR-код також безготівково.

Не потрібно купувати жодних карток. Інспектор просканує за номером машини і буде бачити в базі, з якого по яке число придбаний абонемент.

Ціна залежатиме від “комплектування”. Можна буде купити універсальний абонемент. Загалом же їх буде три види: на один день – 140 грн, на один місяць – 2100 грн, на один рік – 14 000 грн.

Універсальний абонент можна буде використовувати на будь-якому майданчику для платного паркування транспортних засобів, оператором якого є Чернівецький МіськШЕП.

Також буде варіант вуличного абонемента. Він дозволить користуватися платною парковкою на окремій вулиці. Для вуличного абонента буде абонплата на місяць – 700 гривень та абонплата на рік – 6500 грн.

Абонемент на паркування не є абонементом на конкретне місце. Тому цілком можливо, що парковка в обраному місці може бути зайнятою. Але в додатку є відображення вільних місць по всіх парковках. Відповідно, можна побачити вільне місце.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.