Новини

Розвідник оцінив ризики вторгнення Росії та розповів, чому Україні не пощастило

Шанси на розв’язання великої війни сьогодні більші, ніж у 2014 році, тому що йдеться про світове домінування у XXI столітті. Україні не пощастило опинитися в епіцентрі цих процесів.

Про це в ефірі програми “Руно” на Апострофі TV розповів колишній радянський розвідник українського походження, майор закордонної розвідки КДБ у 1980-1990 роках Юрій Швець.

“Особисто я вважаю, що війни не буде, точніше великої війни не буде. Путін здатний на якісь капості, сутички, але масового кровопролиття, танкових колон – цього не буде”, – сказав він.

Згадуючи розвідку, Швець зазначив, що кожну операцію слід планувати насамперед за найгіршим варіантом, потім передбачають найкращий варіант, і нарешті середній – найімовірніший.

“Я планую за найімовірнішим. Але США, Європа і, сподіваюся, Україна також зобов’язані планувати за найгіршим варіантом, бо якщо буде велика війна, то це буде жахливо для України”, – заявив колишній розвідник.

Він висловив думку, що цього разу шанси на війну більші, ніж у 2014 році, бо йдеться не просто про якийсь локальний конфлікт, а взагалі про глобальну стратегію, про те, хто і як керуватиме світом у ХХI столітті.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.