Новини

У Чернівцях виставили на аукціон ділянку, на якій мешкають 3 родини

У Чернівцях у переліку земельних ділянок, які мерія планувала виставили на аукціон, опинилася ділянка, на якій живуть 3 родини.

Про це на сесії міськради повідомив депутат від фракції “Пропозиція” Андрія Кавуля, пише molbuk.ua

Кавуля розповів, що до нього звернулися мешканці Садгори, 3 провулку Рокитнянського, які виявили, що ділянка, яку вони тривалий час не могли приватизувати, тепер виставлена на аукціон.
Про це вони, мовляв, дізналися у департаменті урбаністики та архітектури.

“Раніше та зона була віднесена до високоповерхової забудови Ж-3, тож приватизувати її не було можливості. Зараз же люди знову до мене звернулися зі скаргою, що виявили, що ділянка, на якій проживають 3 родини, виставлена на аукціон. Я точно знаю, що там проживають люди, я там був особисто, там городи їхні. Мені цікаво – коли такі ділянки виносять на аукціон, чи запитують сусідів, мешканців району?”, – зазначив Андрій Кавуля.

За його словами, це проблема усього Садгірського району. Тому що уже багато років у мешканців Садгори немає можливості приватизувати землю.

“Це житловий сектор, і вся Садгора має таку проблематику. З 2015 року там немає у людей можливості приватизувати землю. Це серйозна проблема, її треба вирішувати, інакше на сесіях не зможемо працювати, бо тут постійно будуть люди, які постраждали від цієї ситуації”, – додав Кавуля.
Проблему депутат підняв у рамках розгляду проєкту рішення щодо продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення на конкурентних засадах (на земельних торгах у формі електронного аукціону).

Раніше повідомлялося, що торік у місті відбувся перший електронний аукціон, на якому вдалося продати земельних ділянок на майже 15 мільйонів гривень.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.