Новини

Німеччина зупиняє сертифікацію “Північного потоку-2” через дії Росії

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про зупинку сертифікації проєкту Північний потік – 2 після визнання Росією терористичних угрупувань “Л/ДНР”.

Про це повідомляє німецьке видання Welt, пише Європейська правда.

У ході пресконференції у вівторок Канцлер засудив рішення президента РФ Володимира Путіна визнати “незалежність” угрупувань “Л/ДНР” та назвав це серйозним порушенням міжнародного права.

Він заявив, що своїми діями на сході України Путін порушує не лише Мінські домовленості, а й Статут ООН, який передбачає збереження територіальної цілісності та суверенітету держав.

Як зазначається, німецький канцлер заявив, що за цих кризових обставин “Північний потік – 2” не може бути реалізований. За його словами, процес затвердження зупинено.

“Це звучить технічно, але це необхідний адміністративний крок, тому сертифікація трубопроводу неможлива, а без цієї сертифікації “Північний потік – 2″ не може розпочати роботу”, – сказав Шольц.

Федеральне міністерство економіки переоцінить поставки. На цьому етапі, незважаючи на санкції, також важливо не допустити подальшої ескалації.

“Для Європи йде війна на сході”. Таку катастрофу треба запобігти. “Я звертаюся до Росії з проханням допомогти в цьому”, – сказав Шольц.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.