Новини

«Аварійка» у Чернівцях платна: скільки заплатите, якщо у вас прорвало трубу

У разі аварійної ситуації у квартирі можна викликати аварійну службі, але за приїзд ремонтників доведеться заплатити.

Раніше аварійка виїжджала на виклики тільки в нічний час та у вихідні, святкові дні. Тепер служба працює цілодобово, але послуги є платними, йдеться у публікації “ ”.

Директор комунального підприємства “Містосервіс” Роман Никифорук розповів, у скільки може обійтися ремонт мереж.
  
“Якщо аварійна ситуація сталася в приватному будинку чи квартирі, то у нас є разовий договір на ремонтні роботи, відповідно до акта виконаних робіт. Людина може викликати аварійну службу до себе у квартиру в разі аварійної ситуації чи якихось ремонтних робіт. Тоді оформляємо індивідуальний договір між власником квартири й “Містосервіс”. Виконали роботи – власник підписав акт виконаних робіт і впродовж п’яти днів повинен оплатити надані послуги”, – каже Роман Никифорук.
Якщо йдеться про роботи на загальнобудинкових мережах, які мав би виконувати управитель багатоквартирного будинку, то тут ситуація інша.  

“Щоби ми могли ліквідовувати аварії на загальнобудинкових мережах, управлінські компанії мають укласти договір з “Містосервіс” на надання послуг. Якщо договір буде, то наша бригада виїде автоматично на виклик. Оплата буде здійснюватися управителем за актом виконаних робіт. Якщо договору немає, то, наприклад,  на ремонт щитової у під’їзді у вихідний ми не приїдемо, а будемо рекомендувати звертатися до управлінської компанії”, – пояснив Роман Никифорук.
  
Раніше аварійна служба виїжджала на виклики безплатно по місту, бо дотувалася з міського бюджету. З минулого року служба не фінансується, вона була ліквідована, а при  “Містосервісі” залишився підрозділ, який надає послуги на договірних умовах, тому й виклики платні.
“Працюємо на конкурентному ринку і хочемо бути конкурентним з приватниками. У нас чергує бригада з двох електриків та сантехніків. Вона доїжджає орієнтовно за 20 хвилин, якщо немає заторів. Послуги платні. Якщо йдеться про аварійні ситуації, то вартість виклику становить 219 гривень. Це оплата за те, що наші працівники виїхали на заявку, але не відремонтували, а, наприклад, відключили від мережі, бо є проблеми із загальнобудинковими мережами. Якщо виконали роботи й усунули аварійну ситуацію, то плата визначається залежно від району міста і коливається від 390 до 670 гривень (у цю суму входить доїзд і робота). Але ще окремо рахують матеріали, які використовували під час ремонту. До речі, ми забезпечені матеріалами для усунення більшості аварійних ситуацій”, – каже Романі Никифорук.

Окрім ліквідації аварійних ситуацій, можуть здійснювати також різні поточні та капітальні ремонти електромереж, водопостачання та водовідведення. У такому разі плата буде за кошторисом.         

Як викликати аварійну службу

Заявки на цілодобове усунення аварійних ситуацій у будинках з водопостачання, водовідведення, теплопостачання та електропостачання приймаються через гарячу лінію  15-80 (050-222-15-80)

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.