Новини

Латвія на «Рамштайні» оголосила нову допомогу Україні

Міністр оборони Латвії Андріс Спрутс провів зустріч із українським колегою Рустемом Умєровим на полях засідання Контактної групи з питань оборони України в Німеччині.

Про це повідомив Спрутс у соцмережах, пише “Європейська правда”.

“Латвія надасть Україні додаткову військову підтримку, що охоплює найбільш критичні потреби– додаткові міномети, системи протиповітряної оборони та боєприпаси великого калібру”.

Також Спрутс сказав, що продовжує підтримувати членство України в НАТО.

“Ми стоїмо разом з Україною з першого дня жорстокої російської агресії, і наша позиція чітка – Латвія надає і надалі надаватиме всю необхідну підтримку, доки Україна не переможе!” – сказав посадовець.

Під час зустрічі у форматі “Рамштайн” Латвія оголосила про приєднання до так званої ІТ-коаліції на підтримку кіберзахисту України, повідомило Міноборони країни в окремому пресрелізі.

Латвія активно надає військову допомогу Збройним Силам України. З початку повномасштабної війни військова підтримка України з боку Латвії сягнула понад 1% ВВП.

Як повідомлялось раніше, Британія після засідання Контактної групи з питань оборони України пообіцяла додаткове постачання артилерійських снарядів для українських сил до кінця року.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.