Новини

У Чернівцях створили петицію щодо висловлення недовіри головній освітянці міста

Фото з фб-сторінки Ірини Ткачук

У Чернівцях створили петицію щодо висловлення недовіри діям очільниці управління освіти Чернівецької міськради Ірини Ткачук.

Відповідне звернення з’явилося на сайті е-петицій, пише molbuk.ua

Від моменту створення, 18 вересня, за два дні вона назбирала вже більше голосів від необхідної кількості – 279 (станом на 21.55 19 вересня).

Авторка петиції, Наталія Романюк, стверджує, що у очільниці управління освіти – “упереджене ставлення до керівництва та педагогічного й батьківського колективу ліцею №7”.

“Ірина Ткачук, всупереч законодавству, втручається в автономію нашого освітнього закладу, вимагає виконувати абсолютно недолугі доручення, постійно скеровує різноманітні комісії, перевірки, через що ані вчителі, ані адміністрація ліцею не можуть якісно та повноцінно виконувати свою роботу”, – йдеться у тексті петиції.

“У кінці минулого навчального року, створена за ініціативи Ірини Ткачук, комісія фактично зірвала закінчення освітнього процесу, завадивши працювати вчителям та всім працівникам ліцею.

На початку цього навчального року, 11 вересня, коли освітній процес вимагає особливої концентрації уваги з боку адміністрації і вчителів, члени комісії “завітали” до ліцею, вилучили всі документи й без пояснень розпочали перевірку. Представники органів контролю працюють у закритому режимі, не контактують ані з педагогічним колективом, ні з батьківським комітетом, ні з представниками громадськості.

З боку членів комісії постійно відчувається відкрите недоброзичливе ставлення. Комісія доводить працівників нашого закладу до сліз, знаходить порушення в записах ще 80-90-х років.

Попри удавану відкритість Ірина Ткачук жодного разу не зустрілася ні з колективом ліцею, ні з батьками, а також проігнорувала всі адресовані їй і зареєстровані згідно вимог законодавства звернення”, – зазначає авторка звернення.

У петиції вимагають переглянути призначення Ірини Ткачук на посаду очільниці управління освіти.

Детальний коментар від Ірини Ткачук щодо причин звільнення директорки ліцею №7 Світлани Рудько molbuk.ua опублікує завтра.

Водночас у розпорядження molbuk.ua потрапив скрин переписки із батьківського чату ліцею №7. Батьків активно закликають підписувати петицію.

Як відомо, Світлану Рудько звільнили 13 вересня. Як зазначено в документі управління освіти, Світлану Рудько звільнили “у зв’язку з невиконанням у повному обсязі у встановлений строк зобов’язань щодо усунення порушень, виявлених позаплановою перевіркою фінансово-господарської діяльності ліцею, а також враховуючи наявність чинних дисциплінарних стягнень”.

Увесь педагогічний колектив на знак протесту проти рішення управління освіти написав заяви на відпустки з 14 по 27 вересня без збереження зарплатні.

15 вересня вчителі ліцею прийшли до міської ради та зустрілися із мером Чернівців Романом Клічуком.

А 18 вересня у Чернівецькій ОВА та в управлінні освіти міськради після тривалих обговорень ухвалили рішення: навчання у ліцеї №7 відновлюють відзавтра, з 19 вересня. В. о. директора поки що стане заступниця з навчально-виховної роботи цього закладу Надія Кейван.

Сергій Кізіма, якого терміново перевели з посади директора ліцею №14 на очільника ліцею №7, повертається до рідного закладу, де його всі чекають і навіть створили петицію з вимогою повернення улюбленого керівника.

Як і передбачав Сергій Кізіма, він на посаді директора ліцею №7 – тимчасово.

Водночас правоохоронці з’ясовуватимуть законність звільнення попередньої керівниці ліцею №7 Світлани Рудько.

” ”

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.