Новини

Секрети успішного IT-рекрутера*

Найпоширенішими проблемами управління персоналом, з якими стикається ІТ-рекрутер, є обмежені знання сучасних технологій. Навіть враховуючи те, що фахівці щодня знайомляться з тоннами інформації, це дуже важка та відповідальна робота, від якості якої залежить успіх підприємства.

Професійне агентство INDIGO – це IT рекрутинг доступною мовою, опанувавши секрети якого можна впевнено перемогти у битві титанів за топових фахівців.

Що повинен знати кожен ІТ-рекрутер

Не секрет, що під час опанування нової спеціальності досить часто кожен стикається з рядом проблем. Особливо це стосується рекрутерів, які переходять у сферу IT з маркетингу або відділу комунікації.

Впізнали себе? Тоді наступна інформація стане у пригоді для отримання професійних знань на шляху до досягнення мети.
Ось декілька важливих нюансів, які допоможуть вдало зануритись у нову хвилю:

Зверніться за допомогою

Так, звісно! І читання цієї статті також означає, що ви шукаєте допомогу. Ідея полягає в тому, щоб зрозуміти технологічну концепцію рекрутингу досить добре, щоб довести вміння до автоматизму. І лише експерти з рекрутингового агентства Indigo можуть допомогти зрозуміти технічні особливості процесу найму IT-фахівців.

Вчіться у своїх кандидатів

Розмовляючи з кандидатом про технології, в яких ви мало компетентні, вимагайте досконалого пояснення. Якщо кандидат може пояснити свої технічні навички комусь, хто не знає техніки, є великі шанси, що цей фахівець здатний достукатися до кожного заради досягнення мети. Але не нехтуйте тим, що вас, ще не кваліфікованого рекрутера, можуть обдурити.

Приєднайтеся до групи технічних фахівців у соціальній мережі

Один з найпростіших способів навчитися у кращих – це звернутися до ТОПів в інтернеті. Потрапити у потрібні групи соціальних технологій – це можливість зануритися у сферу ІТ та навчитися спілкуватися цією мовою. Корисні поради, нові знайомства, обговорення вузькоспеціалізованої тематики робить професійні спільноти незамінним джерелом корисної інформації.

Відеоінструкції

В інтернеті безліч корисної інформації стосовно ІТ-рекрутингу, головне не розгубитися і черпати дійсно цінні знання. Це буде ще одним цінним активом для рекрутерів, оскільки ви можете навчитися і зробити все можливе для розуміння технологій за 5 хвилин. Тож продовжуйте шукати ці важливі умови набору ІТ фахівців і заповнюйте порожні стільці професіоналами.

Розширте кругозір

Отримавши певний досвід у підборі ІТ-кандидатів, більшість рекрутерів знаходять свою “нішеву” технологію, на якій вони хочуть спеціалізуватися. Це технологія, яку вони найкраще розуміють або яка вдало працює у виборі правильних кандидатів. Але не зупиняйтесь на досягнутому і виходьте зі своєї зони комфорту! Продовжуйте отримувати знання про нові технології, які ви ще не повною мірою розумієте, це дасть вам доступ до нових можливостей та додаткові знання при виборі професіоналів у свою команду.

Налагодження відносин

Не будьте одним із тих рекрутерів, які закликають кандидатів зі старого каталогу і пропонують однакові позиції одному кандидату за іншим. Якщо ви дійсно зацікавлені у проведенні гри з вербування, підтягніть шкарпетки і зміцніть свої професійні стосунки. З огляду на висхідну кількість соціальних мереж, досить легко відстежити своїх кандидатів і з’ясувати, хто вони і що їм подобається. Ні, це не переслідування! Це достатнє знання своїх майбутніх фахівців, щоб бути впевненим, який клієнт найкраще вписується в їхні кар’єрні цілі. Це безпрограшний варіант для всіх, коли ваш кандидат та клієнт знаходять потрібний збіг один з одним, і ваші цілі відповідають цій ідеальній оцінці.

Менталітет мисливця

Більшість вербувальників називають мисливцями, оскільки вони завжди перебувають у пошуках правильної цілі, яка відповідала б потребам їхніх клієнтів. Щоб ви стали рекрутером з ІТ, вам потрібно знати своїх кандидатів досить добре. Вирвіться з тих самих старих рутинних пошуків і перейдіть на холодні дзвінки, соціальні медіа, логічний пошук та інші нішеві мережі, щоб знайти ті дорогоцінні кадри, які переплюнуть традиційний підхід. Тільки так можна знайти кандидатів, які будуть кращі за інших.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.