Новини

У міськраді Чернівців розповіли, чи сядуть школярі за парти до Великодня

Наразі для відновлення змішаної та очної форм навчання у Чернівцях необхідне рішення державної комісії ТЕБ та НС про вихід із “червоної зони”. Далі у місті проведуть опитування батьків учнів та педагогів щодо їхнього бачення, чи потрібно відновлювати навчання за партами. А після цього ухвалять відповідне рішення.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомив заступник Чернівецького міського голови Юрій Лесюк.

“Ми ще не вийшли з “червоної” зони, у нас ще один показник не відповідає вимогам. Рішення про вихід чи впровадження кольору зонування ухвалює державна комісія ТЕБ та НС. Як тільки вийдемо з “червоної” зони, проведемо опитування і тоді, гадаю, будемо виходити на навчання. Прогнозую, вже з початку наступного тижня ми зможемо вийти з “червоної” зони, показники дозволять це зробити”, – переконаний Юрій Лесюк.

Якщо більшість батьків та педагогів будуть проти відновлення очного навчання, то, можливо, учні й далі залишатимуться на “дистанційці”, зауважує чиновник. Проте висловлює переконання, що цього не станеться.

“Подивимося, які будуть результати. Не хочеться йти проти суспільної думки, тому якщо більшість будуть проти відновлення очного навчання, не готовий сказати, як ми вирішимо. Утім, коли ми кілька тижнів тому проводили схоже опитування, більшість і батьків, і педагогів початкової школи були за очне навчання, тоді як середньої та старшої шкіл – за дистанційне. Зараз, сподіваюся, і педагоги старших класів теж “підтягнуться” і оцінять позитив виходу на змішану форму навчання. Тож ще до Великодня є шанс відновити змішане та очне навчання для всіх класів. Побачимо, яка буде ситуація”, – каже Юрій Лесюк.

І додає, що в інших містах навіть у “червоній” зоні учні продовжували навчатися у школах.

“Насправді більшість областей та міст – Одеса, Київ, Чернігів, Львів, Хмельницький – не переходили на “дистанційку”, хіба що під час локдауну. Фактично ввесь час у період епідемії діти навчалися у школах на змішаній або очній формах навчання. Це у нас перейшли на дистанційне навчання. Чомусь у нас дуже з пересторогою ставилися до можливості якісно навчати дітей. Будемо виправляти цю ситуацію. Зараз моніторимо кількість дітей та педагогів у місті, які хворіють, – їх дуже мало. Тож є всі підстави для того, щоби максимально швидко відновити навчання за партами”, – зазначив Юрій Лесюк.

Нагадаємо, школярі Чернівців перебувають на дистанційному навчанні з 1 березня.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.