Новини

Повернувся того ж дня до України: у церкві стверджують, що глава Чернівецької УПЦ приїхав з Молдови

Митрополит Чернівецької єпархії УПЦ (МП) Мелетій повернувся в Україну з Молдови у день свого виїзду – 1 грудня.

Про це повідомляється у фейсбуці Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ.

“1 грудня митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, з благословення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія, на запрошення архієпископа Унгенського і Ніспоренського Петра відвідав Унгенську і Ніспоренську єпархії Православної Церкви Молдови. Митрополит Мелетій спільно з владикою Петром звершили Божественну літургію”, – йдеться у повідомленні.

У дописі зазначається, що на кордоні впродовж кількох годин прикордонники оглядали речі та автомобіль священника. Але не знайшли жодних причин, щоб не пропустити його на кордоні, і пропустили.

Після проведення літургії того ж дня, митрополит Мелетій повернувся до України.

Раніше повідомлялося, що митрополит Чернівецької єпархії УПЦ (МП) Мелетій 1 грудня в Єпископському соборі князя Невського у Молдові разом із місцевим архієреєм Петру провів спільну літургію на честь ювілею духовної служби.

Нагадаємо, 25 листопада Служба безпеки провела контррозвідувальні заходи на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП). Під час обшуків вони знайшли методички з Москви, російське громадянство та посвідчення окупантів.

У результаті слідчих дій правоохоронці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур.

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, тривають процесуальні дії.

У Чернівецькій обласній прокуратурі повідомили, що митрополиту Чернівецької єпархії УПЦ (МП) Мелетію, який поїхав у Молдову після обшуків СБУ, не оголошували про підозру і запобіжний захід.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.