Новини

Чоловіків, які утекли за кордон, чекає сюрприз: МВС обирає “золоту” середину у покаранні

Держава має намір напрацювати загальний підхід для покарання тих військовозобов’язаних чоловіків, які нелегально виїхали за кордон під час повномаштабної війни.

Про це міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко сказав в інтерв’ю “Українській правді”. Глава МВС відзначив, що у питанні незаконного виїзду чоловіків за кордон під час війни є юридичний і моральний аспект.

“Моральна сторона – це відчуття справедливості тих хлопців, які сидять в окопах, які забезпечують життєдіяльність країни, і тих, хто вже 19 місяців перебував за кордоном або менше, якщо пізніше виїхали”, – сказав Клименко.

“Ми зараз шукаємо, дискутуємо щодо юридичних норм, які мають цю справедливість, і юридичну, і моральну, звести до одного. Однозначно, що ті люди, які виїхали за кордон – порушили закон, тому що, як правило, виїхали нелегально”, – наголосив глава МВС.

Він відзначив, що ті чоловіки, які виїхали легально – це зовсім інша історія. Йдеться про тих, хто обманом залишив Україну через документи військово-лікарської комісії, через систему “Шлях”, або таким же чином поїхав у відрядження, або на навчання.

“Держава зараз шукає цю золоту середину для того, щоб цих людей можна було повернути до України”, – відзначив міністр.

За його словами, можливо буде ухвалено рішення про накладення адміністративного штрафу після повернення з-за кордону до України. “Звичайно, якщо вони проїхали по підробленим документам – це вже кримінальна відповідальність”, – підкреслив глава МВС.

Клименко наголосив, що “треба знайти цю золоту середину”.

“Не закидати, що ми нікого не пустимо або всіх пустимо, або той сяде у в’язницю, а інший не сяде. Ні! Треба реально державі напрацювати загальний підхід цієї проблеми, бо ця проблема надалі стане соціальною – несприйняття однією верствою населення тої верстви населення, яка просто втекла від війни”, – сказав Клименко.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.