Новини

У Чернівцях під час благодійного аукціону зібрали понад 3 млн грн: хто придбав найдорожчий лот – фото

На благодійному вечорі на підтримку ЗСУ, який відбувся вчора, 7 березня, у Чернівцях, вдалося зібрати 3 мільйони 355 тисяч гривень.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

Виступили Джамала та гурту ZAPAL. Ведучим був Юрій Горбунов. Раут влаштували у обласному драмтеатрі. Завітало близько пів тисячі гостей, зал був заповненим. Серед присутніх – влада міста, області, підприємці, родини військовослужбовців та всі небайдужі.

На вечорі провели аукціон, на якому представили 35 лотів від відомих людей та українських брендів. Найбільшу суму – 250 тисяч гривень – виклав міський голова Роман Клічук за журнальний столик, зроблений військовими зі справжнього контейнера від ПТРК FGM-148 “JAVELIN”. Зверху столик покритий склом із логотипом десантно-штурмових військ. Усередині “джавелін” розкривається і висуваються підставки для стаканів. За цю ексклюзивну річ розгорілися справжні змагання між мером та головою ОВА Русланом Запаранюком. Та врешті столик виграв таки міський голова.

Другий за коштовністю лот – 165 тисяч гривень за консультацію бізнес-тренера Кирила Куницького. Його виграв учасник аукціону, який також придбав і куртку-косуху за 100 тисяч гривень.

А Руслан Запаранюк купив бойовий відпрацьований на передовій РПГ, перероблений на справну колонку з потужним звуком.

М’яч із автографом Андрія Шевченка купили за 100 тисяч гривень. Боксерські рукавички від Олександра Усика – за 90 тисяч гривень. Каву з мером “оплатили” за 40 тисяч гривень.

“Зібрана сума підтвердила наші очікування. Минулого року на схожому заході зібрали 2,3 мільйони гривень. Тож планували, що оскільки збільшимо масштаб заходу, відповідно, має зрости і наша бажана ціль. Так і вийшло”, – каже підприємиця, волонтерка, президентка клубу LBC Яна Рогожа.

“Ми попередньо ставили ціль придбати на ці кошти 100 дронів FPV і 10 тепловізорів. Але цілі коректуються нашими військовими. Тому що 82-га окрема десантно-штурмова бригада, до прикладу, сказала, що їм потрібні “мавіки”. Тож будемо купувати мавіки. Тобто який надійде запит, такий ми будемо задовільняти”, – додала волонтерка.

Один із лотів – раритетна пачка солі від “Артемсіль” – дісталася чернівчанці Тетяні Федуняк. Для неї ця сіль стала знаковою, адже її виготовили ще у Бахмуті. Де неподалік пізніше загинув її брат… Тетяна виклала за сіль 10 тисяч гривень, решту – 15 тисяч – їй доплатили за лот у подарунок.

“У грудні загинув мій брат у селищі Озарянівка Бахмутського району, він був снайпером. У момент обстрілу він зняв кулеметника, дав хлопцям відійти. Але наступний кулеметник точку, де він знаходився, розпізнав, і вже туди прилетіло. Брат загинув унаслідок мінометного обстрілу. Але хлопці повернулися по нього. За тиждень ми його поховали, – розповідає чернівчанка, втираючи сльози. – Також у березні на війну добровольцем пішов мій чоловік. Тому ця сіль для мене має особливе значення.

При нагоді хочу сказати військовим: “Хлопці, тримайтеся, я вам дуже дякую за все”. Прийшла на захід, бо побачила, що він присвячений вдячності нашим ЗСУ. А ми мусимо дякувати і тим, які несуть службу, і тим, які вже несуть її з небес”.

На вечір завітав і молодший сержант десантно-штурмових військ Вальтер Шеффер. Він наголосив, що підтримка війська є зараз просто необхідною:

“Кожен із нас може сказати, що на себе обов’язок узяла держава, і буде правий. Бо держава дійсно нас має забезпечити усім. Але чомусь розмови про мільярд дронів так і залишилися розмовами, так само як і про мільярд дерев. Ми дуже потребуємо нових технологій, FPV-дронів та іншого. Тому що ворог, на жаль, має велику перевагу в засобах радіоелектронної боротьби. І нам насправді дуже складно зараз. Тому такі благодійні вечори надзвичайно потрібні. Я вже не раз казав, що доля фронту наразі залежить від від ЗСУ. Водночас доля залежить від тилу”, – каже військовий.

Він зауважує, що дронів та іншої військової техніки мало ніколи не буває:

“Це такі розхідники, яких треба завжди. Я теж збираю на дрони у соцмережах. За два місяці зібрав на 6 дронів. 6 дронів – це на тиждень у кращому випадку. А у нас кількатисячна бригада, фронт дуже розтягнутий. Тобто ви не уявляєте, наскільки нам потрібні ці дрони. І якою буде достатня кількість – ми не знаємо. Останнім часом, на жаль, мені дуже прикро це казати, Буковина забула про 82-гу окрему десантно-штурмову бригаду. Хоча це одна з найбільш бойових бригад, які є у Чернівцях. Сподіваюся, ситуація зміниться”, – зазначає Вальтер Шеффер.

Благодійний вечір провели клуб Ladies Business Club та компанія Артлайн на знак подяки нашим захисникам.

Одна з організаторок заходу, учасниця Ladies Business Club Марія Севрюкова каже, що вдячна тій великій кількості людей, які підтримали захід.

“Такий вечір ми проводимо уже втретє. Першого разу збирали гроші для діток, які приїхали з Миколаєва. Їх поселили у Ржавинцях, і в них узагалі не було умов для проживання. Вдруге торік проводили такий захід уже для допомоги армії. Цього року вирішили зробити його більш масштабним. Бо, на мою думку, якщо ми зараз просто оголосимо “збирайте гроші”, – це так не спрацює. Такий захід дає можливість і поспілкуватися, і зібрати більше коштів. Очікуємо від цього вечора дуже багато. Багато українських брендів нас підтримують і надали дуже гарні лоти для аукціону. Уже за тиждень до заходу всі квитки на нього були розпродані. І ми вдячні усім. Будь-яка підтримка війська сьогодні дуже важлива”, – зазначає Марія Севрюкова.

Компанію Datawiz.io представила операційна директорка Антоніна Філінська:

“Ми з колегами прийшли, щоби підтримати чернівецький жіночий бізнесклуб. Часто відвідуємо їхні заходи. Кожен із нас може підтримувати ЗСУ фінансово, і волонтерити. Приємно, що у Чернівцях продовжують жити жіночі бізнес-ком’юніті. Це мотивує теж долучатися”, – вважає Антоніна.

“Економічний фронт зараз дуже важливий, і ним не можна нехтувати. На одного військового – як мінімум 6 або 8 платників податків. І в нашому випадку, на прикладі нашого заходу, який уже третій, економічний фронт доказує те, що все ж таки існують люди, які готові якщо не фронті, то підтримувати наші ЗСУ максимально всім – фінансами, машинами, різними засобами, які вкрай необхідні. Тому що держава у складному становищі”, – переконаний співвласник компанії “Артлайн” Геннадій Звягінцев.

Більше фото можна побачити тут.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.