Новини

У Чернівцях святити вербу до храмів прийшли сотні вірян – фото

Сьогодні, 9 квітня, в Україні, в тому числі й на Буковині, відзначають велике православне свято – Вербну неділю. Віряни різних конфесій зійшлися до храмів святити вербу. Людей прийшло дуже багато, більше, ніж торік.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

Зокрема, до церкви Преподобної Параскеви Сербської ПЦУ зійшлися сотні вірян, храм та подвір’я були заповнені людьми. Знайомі за звичаєм віталися, торкаючись одне одного букетиками верби і примовляючи при цьому: “Не я б’ю, верба б’є, віднині за тиждень Великдень!”

Усі молилися з вірою в те, що зло врешті буде подолане і в Україні запанують мир та спокій.

Діти, які ходять до недільної школи, підготували ярмарок. Там продають писанки, великодній декор і збирають кошти на ЗСУ.

Читайте також:

Вербна неділя: як у Чернівцях сьогодні освячують вербу – фото

Вербна неділя (церковна назва – Вхід Господній у Єрусалим) – велике православне свято. Воно присвячене урочистій появі Ісуса Христа в Єрусалимі напередодні Його мученицьких страждань та смерті. У цей день прийнято відвідувати богослужіння, освячувати в храмах вербові гілки і прикрашати ними в будинку ікони.

Це велике свято відзначається за тиждень до Світлого Христового Воскресіння, у шосту неділю Великого посту.

Назва свята Вербна неділя походить від звичаю освячувати в цей день у церкві гілки верби. Вони символізують пальмові гілки, якими іудеї вітали Ісуса в Єрусалимі. В Україні пальми не ростуть, тому їх замінено вербовими гілками. Верба – перша рослина, яка розквітає навесні. Вона уособлює пробудження природи після зимового сну і відродження нового життя.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях активісти прийшли до Свято-Духівського собору із плакатами і жовто-блакитним прапором: просять вірян УПЦ згадати про Україну.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.