Новини

Монастир УПЦ МП має виїхати з Нижньої Лаври: з ними розривають договір

В УПЦ МП заявили, що з ними розривають договір про оренду Нижньої Лаври.

Про це пише НВ.

УПЦ МП у п’ятницю, 10 березня, поширила заяву в.о. гендиректора заповідника Києво-Печерська лавра про те, що з церквою розривають договір про оренду Нижньої Лаври від липня 2013 року. Заяву опубліковано на сайті Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

“Між Національним заповідником Києво-Печерська лавра (далі – Заповідник) та Свято-Успенською Києво-Печерською Лаврою (Чоловічий монастир) Української Православної Церкви (далі – Монастир) укладено Договір № 2 від 19 липня 2013 року про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю (далі – Договір)”, — сказано в повідомленні.

Згідно з повідомленням, заповідник попередив, що з 29 березня 2023 року договір буде розірвано на підставі висновків міжвідомчої робочої групи й листа Міністерства культури та інформполітики від 9 березня. Монастир УПЦ МП закликали до 29 березня звільнити державні приміщення, які вона орендує на території Нижньої Лаври на вулицях Лаврська, 11 та Лаврська, 15.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.