Новини

Швидкі та маневрові: для ЗСУ передали 30 багі, виготовлених майстрами з Буковини

На потреби бійцям Збройних сил України, які відчайдушно продовжують захищати землю від російських окупантів, передали велику партію багі “VOLS”.

Зазначається, що всього ЗСУ отримали 30 подібних транспортних засобів.

Як повідомляє “Мілітарний”, нещодавно було передано 30-й легкий автомобіль для українських військових, який отримав назву “Рибачок”.

Спеціальний мобільний транспортний засіб високої прохідності “VOLS” створений українським підприємцем Володимиром Садиком. Військові потребували швидких та маневрових транспортних засобів, що дають змогу вести розвідку та оперативно завдавати ударів по супротивнику, а тому й було ухвалено відповідне рішення розпочати виробництво цих багі.

Багі збирають із запчастин до автомобілів ВАЗ, тому він має низьку собівартість, а також є простим в обслуговуванні та ремонті. Заявлено, що головною перевагою “VOLS” для ЗСУ, порівняно з закордонними аналогами, є низька вартість – $5 000 – та простота обслуговування і ремонту.

Щодо характеристик багі “VOLS”, то він має 600 кг повної ваги, здатен перевозити до шести осіб, має об’єм двигуна в 1,6 літрів та потужність у 60 к. с. У нього також збоку є багажні відділення, куди можна класти як зброю чи боєприпаси, так і пораненого солдата.

Довжина: 3 300 мм
Ширина: 1 850 мм
Висота (по даху): 1 400 мм

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.