Новини

Вчитися чи не вчитися: у школах Чернівців опитують батьків та вчителів

Чернівецьке міське управління освіти проводить серед батьків учнів та вчителів опитування щодо того, яку форму навчання дітей вони зараз вважають доцільною – очну, змішану чи дистанційну.

Відповідний документ чиновники розіслали сьогодні, 5 квітня, школами міста, пише molbuk.ua

“З метою прийняття рішення щодо форми навчання учнів в умовах епідемічної ситуації управління освіти просить вивчити питання та провести аналіз ставлення батьків і педагогів до форм навчання учнів (окремо: 1-4 класи та 5-11 класи)”, – йдеться у документі.

Інформацію просять надати до кінця дня.

Утім, за словами керівника управління освіти міста Сергія Мартинюка, це опитування наразі не є передвісником відновлення очного навчання у школах. Його проводять для того, щоби просто вивчити думку батьків та вчителів і повідомити результати на черговій міській комісії ТЕБ та НС.

“Оскільки рано чи пізно постане питання, що ж ми все ж таки робимо з навчанням у школах, я зініціював такий збір інформації. Це опитування суто дорадче, воно абсолютно ні на що не впливає. Але воно потрібне для того, щоби на засіданні комісії повідомити, яким є бачення батьків та педагогів з цього приводу. Це крок на випередження. Зрозуміло, що через кілька днів через різні причини це бачення може змінитися, але принаймні щоби знати ситуацію станом на 5 квітня”, – пояснив Сергій Мартинюк у коментарі molbuk.ua

Що ж до відновлення очного навчання у школах Чернівців, то наразі невідомо, коли це станеться.

“Чесно кажу, не можу прогнозувати, коли відновлять очне навчання. Статистика, яку ми збираємо по нашому місту, начебто обнадійлива. Водночас по області та по всій країні, – суперечлива. У Києві позакривали все, у Молдові також карантин… Тому зараз складно щось сказати”, – сказав С. Мартинюк.
Чиновник пообіцяв завтра, 6 квітня, повідомити результати опитування батьків та вчителів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.