Новини

Буковиною їздить автівка поліції з гучномовцем, попереджаючи про карантин – відео

Вулицями міст і сіл Чернівецької області їздять службові автомобілі поліції та ДСНС із гучномовцями, з яких жителів попереджають про посилення карантинних обмежень.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області, пише molbuk.ua

“Наразі екіпажі обласного управління НПУ, поліції охорони, патрульної поліції та рятувальники відпрацьовують території обслуговування й інформують населення про додаткові обмежувальні заходи. Правоохоронці закликають громадян суворо дотримуватися обмежувальних заходів заради захисту власного здоров’я та життя. Зберігайте соціальну дистанцію 1,5 метра і не наражайте на небезпеку себе та оточуючих”, – йдеться у повідомленні.

Нові карантинні обмеження у “червоній” зоні: що відомо

Рішення щодо карантинних обмежень для автомобільних і залізничних пасажирських перевезень в областях з “червоним” рівнем епідемічної небезпеки прийматимуть регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Вони уповноважені забороняти перевезення пасажирів автомобільним і залізничним транспортом у межах своєї області, окремих її районів чи населених пунктів.

Також Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій може окремим рішенням забороняти посадку пасажирів у автомобільний чи залізничний транспорт міжобласного сполучення, крім поїздів спеціальних залізничних рейсів у внутрішньому сполученні.

Окрім цього, використання респіраторів або захисних масок, які закривають ніс та рот, тепер є обов’язковим не лише в громадських будівлях і транспорті, а й на територіях загального користування.

Відповідно до статті 13 Закону України “Про благоустрій населених пунктів”, до територій загального користування належать:

парки (гідропарки, лугопарки, лісопарки, парки культури та відпочинку, парки – пам’ятки садово-паркового мистецтва, спортивні, дитячі, історичні, національні, меморіальні та інші), рекреаційні зони, сади, сквери та майданчики;

пам’ятки культурної та історичної спадщини;

майдани, площі, бульвари, проспекти;

вулиці, дороги, провулки, узвози, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки;

пляжі;

кладовища;

інші території загального користування.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.