Новини

У Криму пенсіонерку засудили за осквернення могили російського військового, який загинув в Україні

Суд у Судаку засудив до двох років колонії-поселення пенсіонерку Валерію Гольденберга, яка звинувачувалася в оскверненні могили загиблого в Україні російського військового.

Про це повідомляє українське видання “Граті” з посиланням на адвоката.

Валерія Гольденберг — уродженка Полтави, яка мешкає в Криму з 2000-х років. Після приєднання півострова до Росії вона хотіла виїхати в Україну, але так і не зробила цього, бо не хотіла обтяжувати доньку.

Дізнавшись про загибель під час війни 2022 року своїх знайомих і хвилюючись за близьких, вона за наявними даними захотіла “помститися”.

Як випливає з публікації “Граті”, це сталося після відступу російських військ з-під Києва, коли у ЗМІ з’явилася інформація про скоєні там військові злочини.

7 квітня Гольденберг принесла на цвинтарі у своєму селі кров та фекалії та забруднила ними могилу 21-річного морпіха Валентина Ісайчева, який загинув 24 березня при знищенні корабля “Орськ” у порту Бердянська. Того ж дня могилу побачили батьки морпіха, які відвідували її щодня. Незабаром Гольденберга затримали і відправили під арешт.

“Оскільки я проти того, що Росія напала на Україну, то приблизно 4 квітня 2022 року, коли я дізналася, що військовослужбовці звільнили Бучу, Ірпінь, Гостомель Київської області, то я вирішила облити кров’ю могилу військовослужбовця Росії, який воював та загинув на території України. Там військовослужбовці Росії вбивають мирних людей”, — пояснила свої мотиви Гольденберг.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.