Новини

“Через підготовку українців до свят не буде світла”: у міненерго спростували фейк про відключення електрики

В Україні не планують масові відключення світла. До них вдадуться, тільки якщо будуть обстріли і виникне потреба економити електроенергію.

Про це повідомили у Міністерстві енергетики України.

Міненерго спростувало вигадки, які ширяться інтернетом.

“На свята не планують відключати світло, інша інформація – вигадка. Ось так виглядає справжня російська ІПСО. У соціальних мережах почалась ширитись інформація про нібито відключення енергопостачання в новорічні свята. Для посилення ефекту автори провокації використовують відеокадри ефіру телемарафону “Єдині новини” з накладанням іншого звукового ряду. Міністерство енергетики України офіційно повідомляє: це ФЕЙК!” – написали в міненерго.

Там пояснюють, що планових відключень в Україні немає і не передбачається. Наразі електроенергії достатньо, щоб покрити потреби споживачів. В енергосистемі є резервні потужності та можливість залучення імпорту.

“Закликаємо громадян бути пильними і використовувати інформацію тільки з офіційних джерел. Не дамо ворогу посіяти в нас паніку та зневіру! Військові та енергетики 24/7 роблять усе можливе, аби українці мали світло та тепло”, – наголосили енергетики.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.