Новини

«Не на своєму місці»: Клічук розповів, з якими головлікарями поліклінік Чернівців доведеться попрощатися

Міський голова Чернівців Роман Клічук анонсував звільнення директорів міських поліклінік, які, на його думку, демонструють неефективну діяльність на посадах.

Про це чиновник сказав сьогодні у прямому ефірі на своїй сторінці у Facebook, пише molbuk.ua

Зокрема, Клічук зачитав запитання одного з читачів його сторінки у соцмережі: “Чи будуть замінені головні лікарі наших поліклінік, які по 20-30 років на посадах, мають величезні зарплати, але нічого не роблять?”.

Мер Чернівців відповів, що “ті головні лікарі, які знаходяться не на своєму місці, як працівники, як менеджери, будуть обов’язково змінені”.

Водночас посадовець заявив, що не хоче переходити на персоналії, називаючи прізвища неефективних, на його думку, лікарів.

“Я би не хотів зараз говорити за персоналії. Є поліклініки й лікарні, де з директорами закінчуються контракти, гадаю, в цих поліклініках ми змінимо головних лікарів. Проведемо конкурс, і з тими головними лікарями, яких ми вважаємо професіоналами, будуть продовжені контракти”, – сказав Клічук.

Окрім того, міський голова відреагував на коментар у соцмережі щодо високих зарплат керівників поліклінік та лікарень. Зокрема, Клічук сказав, що директори цих медзакладів не мають безпосереднього впливу на рівень зарплати, яку їм нараховують.

“Сама система нарахування зарплати була прийнята на виконкомі. Ми намагатимемося систему нарахування зарплат змінити, щоб не було такого розриву між зарплатою головного лікаря і простого лікаря”, – повідомив Роман Клічук.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.