Новини

Головна освітянка Чернівців розповіла, чи будуть цьогоріч проводити свято останнього дзвоника

Цьогоріч свято останнього дзвоника у Чернівцях рекомендують проводити онлайн.

Про це сказала начальниця управління освіти Чернівецької міськради Ірина Ткачук у програмі ТРК “Чернівці” “Власною персоною”, пише molbuk.ua

На думку чиновниці, пишні лінійки з нагоди завершення навчального року – це пережиток минулого. Доволі вдалим натомість виявився формат, який практикували протягом останніх “коронавірусних” років – проведення невеличкого свята окремо кожним класним колективом. Проте цього року через повномасштабну війну навіть і такі святкування варто проводити онлайн.

“Управління освіти не рекомендує проводити свято останнього дзвоника під відкритим небом. І на це є декілька причин.
Перш за все, я особисто вважаю, що останні дзвоники, лінійки – це такий архаїзм, який повинен залишитися у далекому-далекому минулому і його потрібно згадувати тільки переглядаючи вдома фотоальбоми, ще краще – альбоми наших батьків.

Якщо шукати позитив у кожній події, що відбувається, то коронавірус нам дав змогу змінити підхід і наше бачення до проведення цих пишних лінійок. Тому останні дзвоники вже кілька років проводилися – і цьогоріч ми також рекомендуємо так проводити – у класному колективі. Проте якщо раніше формат міг бути змішаним, то цього року ми все ж таки рекомендуємо проведення онлайн. За рішенням закладу освіти, класного колективу чи класного керівника можуть проводитися ті чи інші урочистості з підв’язуванням якихось активностей, але знову ж таки – все онлайн”, – зазначила Ірина Ткачук.

Якщо ж якась школа все-таки проводитиме урочистості “вживу”, адміністрація повинна подбати про наявність укриття у випадку оголошення повітряної тривоги, наголошує посадовиця.

“Втім, мені вже відомо, що є школи, які для 11-класників хочуть проводити останній дзвоник біля школи на майданчику. Діти вчать вальс, тому що хочуть запам’ятати свято на все життя. Насправді це можна, тому що є організаційна автономія. Заклад освіти може особисто вирішувати за індивідуальним підходом, в якому форматі він буде святкувати те чи інше свято.

Але, з іншого боку, ми розуміємо, що там, де є право, є також дуже велика відповідальність. Тому, рекомендуючи не проводити “вживу” такі заходи, але розуміючи, що все ж таки деякі школи на них наважуються, ми рекомендуємо врахувати всі протиепідемічні заходи і можливість використання укриття у випадку, якщо буде оголошена повітряна тривога”, – додала головна освітянка Чернівців.

Як відомо, з першого дня повномасштабного вторгнення Росії навчання в українських школах знову, як і в розпал коронавірусу, перейшло на дистанційну форму.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.