Новини

Син загиблого Героя з Буковини став десантником: його відправили на військові навчання до Англії

Військовий з Буковини Богдан Ковалюк перебуває на навчанні в Англії і одночасно є перекладачем для українських воїнів, які там також перебувають на навчанні.

Про це повідомляють Вижницькі обрії.

Богдан Ковалюк є сином капітана, командира роти Петра Ковалюка, який загинув на війні.

Богдана Ковалюк у 2021-му році, закінчивши з медаллю Вижницький опорний ліцей ім. Ю. Федьковича, вступив в Одеську військову академію на факультет підготовки спеціалістів десантно-штурмових військ.

У військовій академії хлопець в числі кращих курсантів. Другий за рейтингом із знання англійської мови.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Богдан виконував бойові завдання на території Миколаївської області в період від 24 лютого до 20-х чисел травня 2022-го року у складі батальйону швидкого реагування 28-ї окремої механізованої бригади. Він був студентом І-го курсу академії, а вже брав участь в бойових діях. Коли їм на заміну прийшли нові підготовлені військові підрозділи, то його знову відправили на навчання.

Як одного з кращих курсантів академії і знавця англійської мови, Богдана 22 січня направили на стажування в Англію. Зараз він перебуває на навчанні в Англії і одночасно є перекладачем для українських воїнів, які там також перебувають на навчанні.

Загиблий Герой з Буковини Петро Ковалюк був вчителем історії та предмету “Захист України” Вижницького опорного ліцею. Але з початком війни, вже маючи досвід бойових дій в антитерористичній операції, відразу пішов на фронт. Був командиром роти вогневої підтримки 93 батальйону, 107 бригади ТРО. Загинув у січні 2023 року.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.