Новини

У Зеленського розповіли, як виростуть ціни в 2021 році

В Україні 2021 року рівень інфляції становитиме близько 7%, зростання цін буде викликане насамперед ситуацією на світових ринках.

Такий прогноз озвучив в ефірі телеканалу “Україна 24” радник президента України Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко, пише rubryka.com.

Як пояснив радник президента, українська економіка, як і світова, у 2021 році виходить із кризи.

“Тому нічого дивного, що ми спостерігатимемо деяке збільшення інфляції. За прогнозом, закладеним у держбюджет, це близько 7%”, – сказав він.

Forbes оновив рейтинг найбагатших людей України

За словами Устенка, інфляція буде викликана перш за все зовнішніми причинами.

“Коли світова економіка йде на відновлення, спостерігається зростання цін на сировинній групі, це вартість транспортних, енергетичних витрат, звернемо, наприклад, увагу на вартість нафти. Другий фактор полягає в тому, що ми живемо у відкритій економіці, і зерно, яке ми виробляємо, метали, завжди можна продати за межами країни. І начебто хороший врожай, який ми очікуємо цього року – але ціна може бути вища за рахунок того, що попит на світовому ринку збільшується. Додайте туди транспортні витрати, витрати по промисловій групі, і ви побачите інфляцію 7%”, – розповів радник президента.

Устенко додав, що “це нормальна інфляція”, оскільки інфляція за період 2014-2016 років “становила більш ніж 100%, ціни зросли вдвічі”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.