Новини

На Буковині інтерни допомагають лікарям у COVID-відділеннях – розповіли про свої “найстрашніші дні”

В Україні найкритичнішою ситуація із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 залишається на заході. На Прикарпатті хворих розміщують у мобільному шпиталі. А на Закарпатті бракує лікарів – одному медику доводиться вести до 20 пацієнтів. На Буковині у стаціонарах працюють студенти медичних вищих навчальних закладів.

Про це йдеться 13 березня в сюжеті ТСН.19:30.

Медперсонал збирається на ранковий обхід – допомагають одне одному вдягати паркі костюми. Більшість уже перехворіла, але вдруге не хочеться. Це інтенсивна терапія.

Нині у відділенні пацієнтів у півтора рази більше, аніж мало б бути. І поруч з уже досвідченими лікарями навколо хворих крутяться нещодавні студенти.

Інтерни Настя і Влад тут уже пів року. Влад поділився, що його батьки змирилися з його вибором та підтримують.

“Мені здається, що я стала характером сильніша. – І не плачеш ввечері після роботи? – Ні. Кожен пацієнт, що виписується, – це щасливий момент і ми за кожного дуже радіємо”, – каже Настя.

Але пацієнти в реанімації не завжди дають привід радіти. В 25-річних інтернів уже є їхній “найстрашніший день”.

“Дві раптових серцевих смерті і потрібно було проводити їм реанімаційні заходу двум пацієнтам одночасно. Дуже важко. Один вижив, один, на жаль, ні”, – розповів Влад.

“Найскладніший день, коли помер пацієнт, якому 38 років і ти розумієш, що залишилися діти без батька, дружина і це дуже важко усвідомлювати”, – згадала Настя.

Звісно, вони ще не замінюють лікарів, а тільки вчаться в них.

“Більшість роботи медсестри. – Не цураєшся такої роботи? – Лікар не повинен нічого цуратися”, – зазначає Влад.

“Вони приходять на добові чергування і залишаються до обіда, залишаються, допомагають лікарям”, – каже старша медична сестра відділу анестезіології Ірина Мартинова.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.