Новини

Ляшко пояснив, як вакцинуватимуть літніх людей

Найближчим часом в Україні розпочнеться щеплення літніх людей від коронавірусу COVID-19. До маломобільних приїдуть робити вакцинацію вдома.

Про це в інтерв’ю “Новому времени” розказав головний державний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише ТСН.

“Ми наближаємо місце проведення щеплення для людей похилого віку до місця їхнього проживання. До маломобільних людей ми будемо направляти мобільну бригаду, щоб зробити щеплення вдома разом із людьми, які ними опікуються. І це буде наша стратегія імунопрофілактики – наблизити місце щеплення до місця проживання людини”, – сказав Ляшко.

Нині в Україні використовують вакцину CoviShield – один флакон розрахований на десять доз. Невдовзі мають привезти однодозову Sinovac.

“Зараз ми використовуємо десятидозні флакони. Надалі, якщо, наприклад, вакцина Sinovac приїде, то це буде доза – шприц. Тобто одну дозу в шприц одразу вже упаковано. Її з такою метою використовувати раціонально, економно, менше коефіцієнт розливу. Тому, якщо вона надійде, ми переглянемо нашу дорожню карту і скажемо, що ось тут ми пріоритезуємо, нарощуємо мобільні бригади, і вони поїдуть працювати саме з маломобільним населенням”, – розповів Ляшко.

“Нічого страшного, надолужимо”: Ляшко прокоментував темпи вакцинації від COVID-19 в Україні

Головний державний санлікар також прокоментував темпи вакцинації від COVID-19 в Україні. Він зазначив, що головне для МОЗ — забезпечити проведення всієї кампанії імунопрофілактики без зривів і програмних помилок.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.