Новини

Медики пояснили, чому насіння льону корисні

Насіння льону – крихітні, але потужні резервуари здоров’я.

Про це повідомляє портал Eatingwell з посиланням на гастроентерологів.

За їх словами, є як мінімум три якісних способи використовувати насіння льону на користь здоров’ю.

Зміцнення травлення. У раціоні більшості людей не вистачає клітковини. Середньостатистична доросла людина отримує з їжею всього 15 грамів харчових волокон в день, а рекомендується — 25 грамів для жінок і цілих 38 грамів для чоловіків. У двох столових ложках подрібненого насіння – 16% добової потреби в клітковині для жінок і 11% — для чоловіків. Крім того, волокна нормалізують травлення і запобігають запори, а також борються зі здуттям живота.

Схуднення. У насінні льону багато розчинної клітковини, яка викликає тривале відчуття ситості. А чим більш ситим себе почуває людина, тим нижча ймовірність переїдання. Ще у 2017-му вчені стверджували, що насіння льону допомагають з втратою ваги, особливо у людей з ожирінням.

Здоров’я серця. Одним з найбільших переваг такого насіння є високий вміст рослинних кислот Омега-3. Наш організм не здатний виробляти їх самостійно, тому потрібно налягати не тільки на жирну рибу, але і на насіння. Вони зміцнюють здоров’я серце і знижують ризик інфарктів та інсультів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.