Новини

Коронавірусна лікарня приймає усіх хворих: як працюють медзаклади у Чернівцях

У лікарнях скасували планові операції

У лікарнях Чернівців через воєнний стан скасували планові операції.

Але медики зазначають, що за потреби все ж роблять їх пацієнтам, пише molbuk.ua.

Колишня міська лікарня №1, яка раніше приймала лише коронавірусних хворих, уже повернулася до обслуговування всіх пацієнтів.

“У корпусі №1 лікарні (колишня міська лікарня №1) залишилося лише пів поверху з хворими на коронавірус. Усі інші відділення – очне, лор-відділення, хірургічне відділення – працюють за звичним призначенням”, – розповів генеральний директор Центральної лікарні Віктор Проц.

У лікарні скасували планове лікування, але це стосується ситуацій, коли люди хочуть полікуватися для профілактики.

“Якщо лікарі бачать, що стан хворого може призвести до ускладнень, то госпіталізовують. Ну і, звісно, приймаємо пацієнтів, яких привозить швидка допомога. Так само працює корпус №2 Центральної лікарні (колишня міська лікарня №3), де приймають хворих з неврологічними проблемами”, – сказав Віктор Проц.

У Чернівецькій обласній лікарні робота триває у штатному режимі. Але виділили місця для військових та переселенців.

“У нас виділили ліжка для військових, а також для переселенців, які хворіють чи потрапили під обстріл і поранені. Привозили до нас пацієнтів із-під Фастова. Ліків є достатньо, але допомоги все одно потребуємо, адже можливе збільшення пацієнтів. Планові операції скасовані, але реагуємо відповідно до ситуації. Якщо можливе загострення, тоді оперуємо”, – каже генеральний директор обласної лікарні Сергій Бродовський.

У звичному режимі працюють і поліклініки. Але тепер чернівецьким сімейним лікарям доводиться обслуговувати й тисячі переселенців.

“Наша поліклініка працює у звичному режимі, також є лікарі на чергуванні у суботу та неділю. Робочий графік до 20.00”, – каже генеральна директорка міської поліклініки №1 Марія Мельничук.

Усі переселенці розподілені між поліклініками Чернівців. За кожним закладом, де живуть переселенці, закріплені лікарі, і в телефонному режимі можуть надати консультації. Якщо хтось потребує огляду, можна звернутися до сімейного лікаря в поліклініці.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.