Новини

«Друг дитини»: у Чернівцях представили проєкт для боротьби з сексуальним насильством

Сьогодні, 22 липня, у Чернівцях, представили перший в Україні проєкт “Друг дитини”, що передбачає баротьбу з сексуальним насильством.

Про це на брифінгу повідомила засновниця БФ “Я майбутнє України” Марта Левченко.

“В кінці травня благодійний фонд організував навчання для психологів. 13 спеціалістів отримали курс спеціальної підготовки для роботи з дітьми, які пережили сексуальне насильство”,—зазначила Марта Левченко.

Пані Марта додає, що всі психологи отримали посвідчення “Друга дитини” та надалі будуть працювати з сім’ями, де була виявлена загроза сексуального насильства щодо дітей.

За словами головної спеціалістки у справах дітей Чернівецької міської ради Лілії Рачковської, наразі в Чернівцях на обліку перебувають 79 дітей.

“Ми прагнемо вирішувати проблему комплексно. Саме тому хочемо започаткувати групу, яка складатиметься з представників освіти, поліції, медицини та служби у справах дітей”, — зауважила Лілія Рачковська.

До слова, вже у вересні психологи почнуть надавати допомогу. Вся робота планується проводитися у Центрі розвитку дитини, який будується у Кризовому центрі для матері та дитини “Місто добра”, де для цього буде облаштована так звана “зелена кімната”.

Авторка: Софія Король

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.