Новини

Пільги та субсидії призначатимуть за новими правилами: що змінилося

Міністерство соціальної політики пропонує змінити Методику розрахунку середньомісячного сукупного доходу сім’ї для надання соціальних послуг. Пропонується включати в дохід грошові перекази з-за кордону.

Про це повідомляється в проєкті, оприлюдненому для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Нові доходи. Згідно з проєктом, при обчисленні сукупного доходу сім’ї враховуються доходи в грошовій формі, а також в іноземній валюті, отримані з будь-яких джерел як на території України, так і за її межами.

До сукупного доходу сім’ї додатково планується включити:

– грошові перекази, отримані з-за кордону.

– інші доходи, відомості про які отримані від Державної податкової служби України та Пенсійного фонду України, а також доходи, які задекларовані особою.

Доходи членів сім’ї. Водночас документом пропонується встановити, що особи не включаються до складу сім’ї одержувача соціальних послуг у разі, якщо вони фактично не проживають разом. Це можна зробити на підставі акта обстеження житлово-побутових умов, відомостей з реєстру територіальної громади, що підтверджують відомості про місце проживання (перебування) особи, документально підтверджених даних проживання за іншою адресою (договір оренди майна, відомостей з місця навчання/роботи).

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.